Geef je huid de liefde die hij verdient

Alles over de huid

  1. Onze huid beschermt tegen straling van buitenaf (b.v. zonlicht)
  2. Het is onze temperatuurregelaar voor het lichaam.
  3. Het beschermt ons tegen schadelijke stoffen van buiten naar binnen toe.
  4. Het voorkomt de onnodige afgifte van water en mineralen (zout) naar buiten toe.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is meestal een tijdelijk probleem. Hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Vaak komt dit door de intolerantie voor de huidverzorgingsmiddelen en/of wasmiddelen en wasverzachters (!) die u op dat moment gebruikt. Ook spelen tijdelijke invloeden vanuit uw omgeving vaak een belangrijke rol, denk hierbij aan emotionele stress, airconditioners of een ongezond eet/leefpatroon. Tot slot ontstaat een gevoelige huid ook vaak als gevolg van een zeer droge huid.

U herkent een gevoelige huid meestal aan een van de volgende symptomen, jeuk, steken, droge schilfers, ontstekingen en kleine wondjes

De beschermende werking van onze huid

De huid heeft een natuurlijke beschermlaag van huidcellen (de hoornlaag), lipiden en vocht. In deze beschermlaag speelt de zuurgraad (Ph) van de huid een belangrijke rol, bij een gezonde huid is de zuurgraad van de huid 5,5. Bij een Ph van 5,5 verzwakken bacteriën en schimmels die niet op de huid thuishoren snel waardoor ze aan een gezonde huid geen schade kunnen aanrichten. Door uw huid goed te verzorgen blijft de zuurgraad bescherming werkzaam en loopt uw huid geen onnodige risico’s.

De droge huid

De huid vormt een natuurlijke grens met de buitenwereld. Deze grens wordt gevormd door een laag huidcellen (de hoornlaag) die bij elkaar gehouden wordt door huidvetten (de lipiden) en een kleine hoeveelheid vocht, die de huid soepel houdt.

Als er te weinig lipiden in de hoornlaag aanwezig zijn kan de huid niet genoeg vocht vasthouden. Door deze verstoring verdampt er vocht uit de huid waardoor deze zijn soepelheid verliest en beschadigd raakt. Dit te kort aan huideigen lipiden en vocht heeft een droge huid als gevolg.

Waarom Hypogeen bij een droge en gevoelige huid?

Hypogeen herstelt de balans van uw huideigen lipiden en brengt de vochtvoorraad in de huid weer op peil. Hierdoor wordt uw huid weer soepel en zacht. De Triglyceride (15%) in Hypogeen vullen het tekort aan lipiden aan, de Glycerine (15%) vult het te kort aan vocht in de huid weer aan, Urea (5%) vertraagt de verdamping van vocht vanuit de huid en Lecitine (1%) werkt als een bindmiddel tussen de verschillende huidlagen. Hierdoor herstel de lipiden/vocht balans van de huid en wordt deze weer zacht en soepel.

De samenstelling van Hypogeen is bewust zo gekozen dat het risico op huidirritaties en allergieën heel erg klein is. Zo bevat Hypogeen geen geur (parfum) en kleurstoffen. Alle gebruikte componenten zijn hypo-allergeen en hebben een zuiverheid gelijk aan de farmaceutische kwaliteitsklasse. De zuurgraad (Ph) van Hypogeen huidneutraal (Ph 5,5), bovendien bevat Hypogeen geen stoffen die de huid afsluiten, zoals paraffineolie en vaseline waardoor het herstel van de huid bij gebruik van Hypogeen echt in de huid plaats vindt en niet oppervlakkig is.

Samenvattend

Hypogeen bevat de juiste concentraties huidverwante stoffen, die de natuurlijke lipide/vocht balans snel en effectief herstellen. Alle stoffen die in Hypogeen gebruikt worden, zijn van farmaceutische topkwaliteit (dwz:hoge zuiverheid, daardoor weinig allergische reacties) en hebben een huidneutrale (5,5) zuurgraad(pH). Hypogeen bevat geen paraffineolie en vaseline die alleen vocht vasthouden door de huid af te sluiten, maar herstelt daadwerkelijk de vochtbalans in de huid. Omdat Hypogeen de juiste hoeveelheden van alle noodzakelijk benodigde stoffen bevat, zijn alle producten uiterst zuinig in gebruik

Nieuwste blogs

Ontdek de Zachtheid van Hypogeen Bad en Douchegel voor Jouw Huid!