Ingrediënten

Hypogeen heeft een buitengewone samenstelling met ingrediënten die zorgvuldig zijn gekozen om optimale resultaten te garanderen. Elk product van Hypogeen bevat standaard vier essentiële ingrediënten die de kern vormen van onze formule, namelijk Triglyceride (een huideigen stof), Vitamine E, Antioxidanten en Glycerine. Deze vier ingrediënten zijn de pijlers van ons assortiment en zijn aanwezig in ieder Hypogeen product.

De Kern ingrediënten:

 • Triglyceride: Als een natuurlijke component van de huid, helpt bij het herstellen en behouden van de huidbalans.
 • Vitamine E: Een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen en helpt bij het verminderen van ontstekingen.
 • Antioxidanten: Samenwerken om vrije radicalen te neutraliseren en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.
 • Glycerine: Biedt uitstekende hydratatie, waardoor de huid zacht en soepel blijft.

Overige essentiële ingrediënten en hun rol

Verder zitten er nog vele andere ingrediënten in de producten van Hypogeen verwerkt, waaronder, Ureum, Hyaluronzuur, Aloë vera, Stearic Acid, Glyceryl Laurate, Allantoïne, Lanoline, Squalaan, Tocopheryl Acetate en Monosodium citrate.

Hieronder volgt een beschrijving van elk ingrediënt, waarin wordt uitgelegd wat de rol ervan is en waarom het essentieel is in de producten.

 • Ureum: Deze vochtinbrengende stof is cruciaal voor het herstellen van droge, schilferige huid en het verminderen van jeuk. Het exfolieert zachtjes dode huidcellen, waardoor de huid gladder wordt. Ureum is ook effectief gebleken bij de behandeling van psoriasis, eczeem en Ichthyosis.
 • Hyaluronzuur: Met zijn krachtige hydraterende eigenschappen is hyaluronzuur ideaal voor het aanpakken van vochtarme huid en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het kan ook helpen bij het verminderen van lichte huidirritaties en acne.
 • Aloë Vera: Bekend om zijn kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, helpt aloë vera bij het verzachten van roodheid, irritatie en jeuk. Het is een effectief middel tegen acne en kan ook helpen bij het verlichten van symptomen van psoriasis en eczeem.
 • Stearic Acid en Glyceryl Laurate: Deze ingrediënten vormen een beschermende barrière op de huid, waardoor vochtverlies wordt verminderd en de huid wordt beschermd tegen externe irriterende stoffen. Ze zijn effectief gebleken bij het bestrijden van eelt en likdoorns.
 • Allantoïne: Met zijn kalmerende en genezende eigenschappen helpt allantoïne bij het herstellen van beschadigde huid en het verminderen van ontstekingen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de textuur van de huid en het verminderen van acne.
 • Lanoline: Een uitstekende moisturizer die helpt bij het verzachten en hydrateren van droge, ruwe huid. Lanoline is effectief gebleken bij de behandeling van eczeem en kan ook helpen bij het verminderen van symptomen van psoriasis.
 • Squalaan: Dit lichtgewicht, niet-vettige ingrediënt hydrateert en verzacht de huid zonder een zwaar gevoel achter te laten. Het is effectief gebleken bij het verminderen van droge, schilferige huid en het verbeteren van de tekenen van huidveroudering.
 • Tocopheryl Acetate: Deze vorm van vitamine E beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en bevordert de genezing van beschadigde huid. Het kan helpen bij het verminderen van littekens en het verbeteren van de algehele gezondheid van de huid.
 • Monosodium citraat: Als PH-regulator helpt dit ingrediënt de zuurgraad van de huid in balans te houden, waardoor het risico op huidirritaties wordt verminderd en de huid gezond blijft.

Belangrijk om te weten

De ingrediënten die de compositie van onze producten vormen worden regelmatig bijgewerkt. Daarom kunnen er soms verschillen zijn tussen de ingrediënten op onze website en op onze productverpakking. Lees voordat u een product van ons merk gebruikt, de lijst met ingrediënten op de verpakking om zeker te zijn dat de ingrediënten geschikt zijn voor uw persoonlijk gebruik.

Tot slot

Hypogeen blijft ontwikkelen en is bezig om nieuwe essentiële ingrediënten aan zijn producten toe te voegen. Een van die ingrediënten is Ectoine, dit ingrediënt staat bekend om zijn herstellende en beschermende eigenschappen voor de huid. Ook is het erg belangrijk dat Hypogeen een aantal ingrediënten weg heeft gelaten in zijn samenstelling. Denk hierbij aan vaseline, paraffine olie, parabenen, siliconen, kleur en geurstoffen en microplastics.

Naast het verrijken van onze producten met waardevolle ingrediënten, is Hypogeen vastbesloten om zijn samenstelling zuiver te houden. Daarom hebben we bewust bepaalde ingrediënten uitgesloten, zoals vaseline, paraffineolie, parabenen, siliconen, kleur- en geurstoffen, en microplastics. We leveren huidverzorging die niet alleen effectief voor de huid is, maar ook milieuvriendelijk is. Met Hypogeen kunt u rekenen op zuivere producten voor een gezonde en stralende huid!