Geef je huid de liefde die hij verdient

Last van een vette huid?

Worstel je met een glanzende gezichtshuid slechts enkele uren na het reinigen? Of heb je last van grove poriën en vind je regelmatig onzuiverheden, puistjes of ontstekingen op je huid? Misschien merk je dat je make-up niet de hele dag mooi blijft zitten. Dit zijn duidelijke signalen die wijzen op een vette huid.

Wat is een vette huid?

Onze huid produceert dagelijks talg om soepel en gehydrateerd te blijven. Bij een vette huid is er sprake van een overproductie van talg, waardoor je huid gaat glanzen en olieachtig aanvoelt. 

Zo herken je een vette huid

De meest voorkomende symptomen van een vette huid zijn:

 • Overmatige glans
 • Olieachtig oppervlak
 • Grove poriën
 • Acné en andere onzuiverheden
 • Make-up die snel uitveegt

Hoe ontstaat een vette huid?

Talg is essentieel voor het behoud van een gezonde, soepele huid, omdat het hydrateert en beschermt tegen externe factoren die tot uitdroging kunnen leiden. Een overproductie van talg leidt tot een vette huid, gepaard gaande met ongewenste onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters. Factoren zoals genetische aanleg, hormonale schommelingen (denk aan de puberteit of zwangerschap), en het gebruik van ongeschikte huidverzorgingsproducten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een vette huid. 

Vette huid of gecombineerde huid?

Het herkennen van het huidtype is essentieel voor het kiezen van de juiste huidverzorgingsroutine. Een vette huid en een gecombineerde huid kunnen op het eerste gezicht vergelijkbaar lijken, maar hebben elk hun unieke kenmerken en verzorgingsbehoeften. 

De verzorging van een vette huid richt zich op het reguleren van de talgproductie over het gehele gezicht, terwijl de gecombineerde huid een meer gerichte aanpak vereist. Bij een gecombineerde huid is het belangrijk om de vette T-zone te matifiëren en tegelijkertijd voldoende hydratatie te bieden aan de droge gebieden, zonder deze te overvoeden.

Vette huid kenmerken

 • Continu glimmend gezicht: de hele dag door een glanzende huid, niet alleen op de T-zone (voorhoofd, neus en kin), maar ook op de wangen. 
 • Grove poriën: zichtbaar grotere poriën, niet alleen op de T-zone, maar zichtbaar op het gehele gezicht. 
 • Aanhoudende onzuiverheden: regelmatig last van puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden over het hele gezicht. 
 • Olieachtige textuur: de huid voelt vaak vet aan bij aanraking, bijvoorbeeld ook kort na het reinigen.

Verzorgingsadvies

Zoek naar lichte, niet-comedogene vochtinbrengende crèmes die hydrateren zonder de poriën te verstoppen. Exfoliëren is belangrijk om de poriën vrij te houden van overtollig talg en opbouw.

Gecombineerde huid kenmerken

 • Glimmende T-zone: een vettige glans op het voorhoofd, de neus en de kin, terwijl de wangen normaal of droog kunnen zijn.
 • Grove poriën op T-Zone: vergrote poriën zijn meestal beperkt
  tot de T-zone, met fijnere poriën op de wangen.
 • Variabele onzuiverheden: onzuiverheden komen vaker voor in de vette gebieden, vooral op de neus, kin en voorhoofd. De wangen blijven meestal helder.
 • Combinatie van droge en vette gebieden: de huid kan droog of zelfs schilferig zijn op de wangen, terwijl de T-zone vet blijft.

Verzorgingsadvies

Gebruik verschillende producten voor verschillende delen van het gezicht. Een lichtere, olievrije moisturizer werkt goed voor de T-zone, terwijl een rijker, hydraterend product beter is voor de droge wangen.

Gebruik Hypogeen bij een vette huid

Hypogeen is jouw bondgenoot in de strijd tegen een vette huid. Onze doeltreffende producten zijn zorgvuldig samengesteld om de balans in de huid te herstellen, overtollig talg te reguleren en de huid te voorzien van de nodige hydratatie. Met Hypogeen kies je voor een huidverzorgingslijn die: de talgproductie balanceert zonder de poriën te verstoppen, zorgt voor een diepe hydratatie met hypoallergene ingrediënten en een zachte en matte afwerking biedt, perfect voor een vette huid.

Blijf je last houden van huidproblemen of verergeren ze, dan adviseren we je een dermatoloog of huisarts te raadplegen.

Lees meer over de huid

Nieuwste blogs

Ontdek de Zachtheid van Hypogeen Bad en Douchegel voor Jouw Huid!

Effectieve voetverzorging met Hypogeen voetcrème!