Droge huid

Last van een droge huid?

Een stralende, soepele huid is niet altijd vanzelfsprekend. Dagelijkse invloeden zoals de kou, warmte, water, en zelfs de tijd laten hun sporen na, vooral als je huid neigt naar droogheid. Een droge huid vraagt om intensieve voeding en hydratatie. De unieke, hypoallergene formules van Hypogeen  zijn een weldaad voor iedereen die kampt met droogheid, kloven of een trekkerig gevoel.

Ontdek hoe je jouw droge huid het beste verzorgt met onze natuurlijke verzorgingsproducten. Met Hypogeen ga je voor een huid die niet alleen gevoed is, maar ook zichtbaar gezonder en veerkrachtiger. 

Droge huid symptomen

Wanneer je huid trekkerig en oncomfortabel aanvoelt, zijn dit tekenen die niet te negeren zijn. Droge huid symptomen variëren van subtiele irritaties tot aan de meer opvallende, zoals diepe kloven die zelfs kunnen bloeden. Vaak zijn het de handen, armen, en benen die als eerste deze droogte vertonen, maar juist plekken zoals ellebogen, knieën, en voeten mogen niet over het hoofd gezien worden.

De meest voorkomende symptomen van een droge huid zijn:

  • Jeuk
  • Rode vlekken
  • Witte schilfers
  • Scheurtjes in de huid
  • Benauwdheid

Oorzaken van droge huid

Een droge huid ontstaat vaak door dagelijkse gewoontes en externe factoren. Denk aan te vaak douchen met heet water, het gebruik van harde zepen, blootstelling aan koude lucht of verwarming binnen, maar ook door ouderdom of erfelijke aandoeningen. Al deze elementen kunnen de natuurlijke oliën van je huid verminderen, waardoor je huid droog, strak en soms zelfs pijnlijk aanvoelt. Door bewust om te gaan met je verzorgingsroutine en de invloed van het klimaat, kun je helpen je huid te beschermen tegen uitdroging.

Droge huid voorkomen

Een droge huid verdient een zorgvuldige behandeling en de juiste verzorgingsproducten die niet alleen verlichting bieden maar ook de onderliggende droogheid effectief aanpakken. Voorkomen is echter beter dan genezen. Om een droge huid te voorkomen, is het essentieel om bewust te zijn van je dagelijkse routines en de producten die je kiest. Zorg dat je je lichaam van binnenuit en van buitenaf goed hydrateert. 

Door de onderstaande stappen te volgen, ondersteun je de natuurlijke barrière van je huid en verminder je de kans op uitdroging en irritatie.

  • Drink voldoende water
  • Vermijd te warme douches
  • Breng regelmatig een voedende, hydraterende crème aan
  • Bescherm je huid tegen de kou

Droge huid behandelen

Om een droge huid effectief te behandelen, is het essentieel om milde, hydraterende producten te kiezen die specifiek ontworpen zijn om de vochtbalans te herstellen. Vermijd heet water tijdens het douchen of baden, aangezien dit de huid verder kan uitdrogen. Na het wassen is het aanbrengen van een voedende bodylotion of crème cruciaal om het vocht vast te houden en de huidbarrière te versterken.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, help je je huid te beschermen tegen uitdroging en zorg je voor een gezonde, soepele huid.

Natuurlijke huidverzorging voor alle huidtypen

Voetverzorging

Gezichtsverzorging

Handverzorging

Lichaamverzorging

Waarom Hypogeen?

Hypogeen herstelt de balans van uw huideigen lipiden en brengt de vochtvoorraad in de huid op peil. Hierdoor wordt uw huid weer soepel en zacht. De triglyceriden (15%) in Hypogeen vullen het tekort aan lipiden aan, glycerine (15%) vult het tekort aan vocht in de huid aan, ureum (5%) vertraagt de verdamping van vocht vanuit de huid en lecitine (1%) werkt als een bindmiddel tussen de verschillende huidlagen. Hierdoor herstelt de lipide/vochtbalans van de huid en wordt hij weer zacht en soepel.

Droge huid is een kwaal die gemakkelijk kan terugkomen als de oorzakelijke factoren niet goed zijn aangepakt. De meeste mensen die regelmatig de hypogeen gebruiken, hebben minder kans op een droge huid.

Lees meer over de huid

Speciaal voor de gevoelige en extreem droge huid

De samenstelling van Hypogeen is bewust zo gekozen dat het risico op huidirritaties en allergieën heel erg klein is. Zo bevatten onze producten geen geur- (parfum) of kleurstoffen. Alle gebruikte componenten zijn hypoallergeen en hebben een zuiverheid gelijk aan de farmaceutische kwaliteitsklasse. De zuurgraad (pH) van Hypogeen huidneutraal (pH 5,5), bovendien bevat Hypogeen geen stoffen die de huid afsluiten, zoals paraffineolie en vaseline, waardoor het herstel van de huid bij gebruik van Hypogeen echt in de huid plaatsvindt en niet alleen aan de oppervlakte.

Als je huidproblemen aanhouden of verergeren, neem dan contact op met een dermatoloog of huisarts.

Nieuwste blogs

Ontdek de Zachtheid van Hypogeen Bad en Douchegel voor Jouw Huid!

Effectieve voetverzorging met Hypogeen voetcrème!